Sticktant på vift

Stickning, växtlighet och glutenfrihet!

Jenny upptäcker Skottland 3: Mat

Kategori: Jenny upptäcker Skottland

Okej, vi måste prata om det här med mat. Jag tycker att det är rätt trevligt med fish and chips, shortbread är gott och svamppaj likaså. Men det här landet kan presentera en del smakkombinationer som jag verkligen inte kan förstå. 
 
Det genomgående temat måste väl vara att bara för att man sätter ihop två saker så blir det inte en bra måltid.
 
1. Bönor på burk som hälls i ungsform och sedan täcks med tortilliachips och ost är till exempel inte en hel måltid. Men det funkar faktiskt helt okej till middag.
 
(punkterna nedanför törs jag inte smaka)
 
2. Ägg och pommes frites. Brittiska pommes frites (chips) är fasligt gott om ni frågar mig, men med stekt ägg... jag köper inte den kombinationen.
 
3. En köttfärspaj kan säkert vara god i sig själv, men jag är tveksam till om den godare för att den läggs mellan två rostbröd. Äts gärna med tomatsoppa i mugg.
 
4. På samma tema följer rostat bröd med pasta och tomatsås ovanpå, återigen är jag osäker på hur kul det kan vara.
 
5. Nu kommer vi till frityrträsket. Jag minns 2011 när vi var på semester på Orkney och skrattade gott åt att de sålde friterad black pudding (blodpudding) på samma ställe där de sålde fish and chips. Ingen av oss tog väl det här på allvar. Men här äter folk det. Blodpudding doppad i frityrsmet, friterad med pommes frites. I det här landet verkar det snarast vara en fråga om vad en inte kan fritera. Lösgodis är jobbigt, för det är så svårt att få upp.
 
6. Vad jag inte sett, men väl hört berättas om är "fruit pudding". En kunde tro att det är en efterrätt. Men icke! Det är blodpudding med torkad frukt i. 
 
Tänk vad det går att äta!
 
Hejsvejs